torsdag 1 september 2011

Vi lyfter på hatten Fredrik!


Fredrik Kessiakoff fortsätter att "äga" i Vueltan. Och idag gjorde han det bokstavligen. Otroligt vaket av honom att se till att vara med långt fram i klungan när det blev luckor under sista kilometern. Det här var ju en etapp för spurtarna där det inte borde kunna bli några tidsförändringar på topptiolistan i sammandraget. Men Fredrik drog nytta att det var en tuff sista kilometer och till skillnad från sina närmaste motståndare i sammandraget så tog han sig tillräckligt långt fram i klungan innan den sista lilla stigningen och låg på rätt sida när klungan sprack av. Extremt taktiskt och en stor prestation i sig att lyckas komma med när spurtlagen avlossar vad de har i ammunition innan mållinjen. Fredriks cykling på den här etappen känns nästan ännu mer imponerande än den han åstadkommit på bergsetapperna hittills. Nu fick han 4 sekunder på Nibali och 5 sekunder på både Wiggins, Froome och Fuglsang. Inte mycket kan tyckas men på en sån här etapp en stor bedrift och i det rekordjämna sammandraget hade dessa sekunder stor betydelse. Fredrik är nu uppe på tredje plats och bara futtiga 9 sekunder från att åka i ledartröjan. Men också endast en sekund till godo på Nibali och 10 på Fuglsang.

Fem i topp inom 19 sekunder och cyklisterna har redan avverkat de tempoetapper som ska köras. Slutställningen kommer alltså att avgöras i bergen. Och de riktiga bergsetapperna står närmast på programmet. Det börjar idag och eskaleras sedan under helgen då det blir bergsmålgång både lördag och söndag. Med det förhållandevis lätta program som återstår under vueltans sista vecka är det sannolikt att den som trär på sig den röda ledartröjan efter målgången på Angliru på söndag eftermiddag också kommer att köra i den i Madrid söndagen därpå. Det sensationella drygt halvvägs in i tävlingen är att en svensk börjar segla upp som en av favoriterna till att bära den.

1 kommentar:

  1. Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

    Thanks!

    Mandie Hayes
    mandie.hayes10@gmail.com

    SvaraRadera